Hamilton

This historic Yaletown loft had incredible original architectural features, but the floor plan was awkward. The clients put Beyond Beige to the test by requesting a larger foyer, bike storage, a large functional laundry room, and more space in the master ensuite. We rebuilt the walls with brick veneers, concrete forms, and cedar beams to give the new plan perceived authenticity. We chose to keep the original floors as they were wide plank and laid on the diagonal, but the tone was very orange. BBID refinished them by sanding them down and treating them with a product similar to bleach. This made them a beautiful light ash colour. We made efficient use of the space under the stairs by creating a hidden storage area for the bikes and a lit wine feature made from old milk bottle crates. The result is a loft with tons of character and incredible details wherever you look. Dinnertime conversation can be guessing what is original and what is not!

Share Project:

Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Related Project

Start typing and press Enter to search